Nova aplikacija APR omogućila je preduzetnicima da sve registracione prijave podnose elektronskim putem

Na portalu Agencije za privredne registre (APR) puštena je u rad nova aplikacija putem koje je moguće podnesti sve vrste prijava promene podataka preduzetnika, kao i prijavu za brisanje preduzetnika iz registra. Elektronsko podnošenje prijava nije obavezno, ali olakšava proces registracije. Preduzetnici koji preferiraju tradicionalni pristup i dalje mogu podnositi prijave pisanim putem.

Za korišćenje eRegistracije, preduzetnicima je potreban kvalifikovani elektronski sertifikat, čitač elektronskih kartica, i instalirana NEXU aplikacija za elektronsko potpisivanje. Besplatno preuzimanje ove aplikacije dostupno je na sajtu APR-a. Naknada za elektronsku registraciju može se platiti koristeći bilo koju vrstu platne kartice (Visa, MasterCard ili DinaCard).

Ukoliko se uz elektronsku prijavu prilaže dokument poput saglasnosti ili uverenja, on mora biti digitalizovan. Ovaj postupak može izvršiti advokat koji je istovremeno i podnosilac prijave, garantujući time da je dokument originalan.

Uz već postojeću prijavu eRegistracija osnivanja preduzetnika, Agencija za privredne registre sada je omogućila preduzetnicima da sve postupke registracije u Registru privrednih subjekata sprovode digitalno.

Informacije u ovom dokumentu ne predstavljaju pravni savet u vezi sa bilo kojim konkretnim pitanjem i pružene su isključivo u opšte informativne svrhe.

Inquiry